| 
 JanssonLarsson  2007.06.08. 16:55  Egy heringes étel svéd módra! 
Hozzávalók: 1 kg burgonya (8 - 10 db.) 2 - 3 db vöröshagyma 15 dkg. pácolt hering(szardella) 3 evőkanálnyi pácolt heringl eve (páclé) 2,5 dl tejszin 2 evőkanálnyi vaj vagy margarin 2 evőkanálnyi zsemlemorzsa  Elkészítés:A megpucolt burgonyát hasábra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.Egy tűzálló tálat kivajazunk és rétegesen abba tesszük a burgonyát, hagymát és a pácolt heringet. Burgonyával kezdjük és fejezzük be a rétegek rakását. Locsoljuk meg a tejszínnel és a heringpáclével, szórjuk be zsemlemorzsával és tegyük rá a maradék vajat. 200 Celsius-ra melegített sütőben 45 - 50 percig pirítjuk. A sütési idő leteltével a sütőt kikapcsoljuk, de a tálat a sütőben hagyjuk, hogy az étel a kiengedett levet visszaszívhassa.
 Elkészitési idö 1,5 óra. God aptit! - Jó étvágyat! |